Lokale overheid

De Zwijndrechtse Waard bestaat uit het grondgebied van de gemeentes Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en een klein deel van Ridderkerk. De oppervlakte bedraagt ongeveer 35 km² en er wonen circa 75.000 personen. 

PortaCom installeert en onderhoud voor de gemeentes Zwijndrecht en H-I-Ambacht in dit gebied het communicatienetwerk OvDBZ. Dit netwerk word ingezet tijdens een eventuele crisis.

Het behoeft geen uitleg dat juist ten tijde van een crisis moet worden gerekend op betrouwbare en heldere communicatie. Centraal hierbij is het GCC (gemeentelijk Crisis Centrum) waar een meldkamer achtige omgeving is gebouwd. Meer weten? Klik hier.

Molenlanden is een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, die op 1 januari 2019 is ontstaan uit een fusie van de gemeenten Molenwaard en Giessenlanden. De gemeente heeft een oppervlakte van 192 km² en telt op 1 januari 2021 44.135 inwoners.

Voor deze gemeente heeft PortaCom WavePTX-apparatuur van Motorola geleverd. Met behulp van deze apparatuur is communicatie in het gehele gebied mogelijk zonder extra investering in infrastructuur.

Deze communicatie verloopt via het 4g/5g gsm netwerk maar bied wel een directe PTT (push to talk) oplossing. Meer weten over Wave-PTX? klik hier