Verkeersregelaars

 

Voor de Stichting verkeersregelaars Hendrik-Ido-Ambacht is een Motorola netwerk ontworpen welke is aangesloten op een meldkamer (dispatch) systeem van Smart-PTT.

Het netwerk bestaat uit een drietal Motorola Mototrbo SLR5500 repeaters. Twee van deze repeaters hebben een vaste opstelling in het gemeentehuis en de derde is mobiel, waarbij de antenne op een pneumatische mast is geplaatst. Voor communicatie maken ze gebruik van 40 stuks digitale Motorola portofoons voorzien van GPS. Met behulp van de SmartPTT software kan de dispatcher zien, waar de portofoons zich bevinden en heeft diverse mogelijkheden het communicatieverkeer te sturen.

Verkeersregelaars werken vaak lokaal maar worden ook over een uitgestrekt gebied ingezet. In het laatste geval biedt de oplossing met Motorola Wave-PTX hulp. Het Motorola Wave-PTX systeem is de opvolger van het Wave systeem en is volledig via de cloud te configureren. Er kunnen snel en zonder fysieke tussenkomst aanpassingen worden gedaan. Communicatie-apparatuur opschalen of afschalen is geen enkel probleem.