Heeft u dekking nodig buiten het GSM gebied?

 

Doel van het Iridium-netwerk is om mobiele communicatie (zowel spraak als data) mogelijk te maken op elk punt van de aarde, in de eerste plaats daar waar er geen toegang is tot het GSM-netwerk. Het Iridium-netwerk bestaat uit 66 satellieten en 13 reserve-satellieten. De omloopbanen van de Iridium-satellieten zijn zodanig berekend dat er op elk moment minstens één satelliet zichtbaar is vanaf elk punt op aarde. Gesprekken of boodschappen worden van satelliet tot satelliet doorgegeven, zowel rechtstreeks tussen twee Iridium-telefoons als tussen een Iridium-telefoon en een andere telefoon, via één van de grondstations.

Het Iridium netwerk is vanwege haar betrouwbaarheid en 100% dekking de keuze van het Amerkaanse leger en vele andere overheden.  PortaCom verhuurt en verkoopt Iridium telefoons, accessoires en de benodigde simkaarten. Wij hebben hierbij de keuze uit drie mogelijke oplossingen:

 

De Iridium 9555

Het meest verkochte iridium toestel. De opvolger van het model 9505.

Slanker en moderner met meer mogelijkheden voor datacommunicatie.

 

De iridium Extreme

De meest robuuste van het stel. Speciaal ontwikkeld voor gebruik in de meest extreme omstandigheden die je op de aarde kunt vinden.

Ook met optionele PTT functionaliteit.

Iridium GO!

 

Met behulp van dit toestel transformeer je je eigen smart device in een Iridium capable satelliet telefoon.