Onderwijs

 

Onderwijsinstituten zijn vaak gevestigd in grote en complexe gebouwen. Een goede dekking binnen het gebouw creëren is belangrijk en vraagt om expertise.

In het geval van een calamiteit is portofooncommunicatie van cruciaal belang om de vaak vele aanwezige leerlingen en docenten in veiligheid te brengen.

Het scheeps- en transportcollege STC-Group is dé internationale onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie.

Wii zijn benaderd om het markante gebouw, met haar blokken uiterlijk, aan de Lloydstraat te voorzien van een volledig dekkend portofoonnetwerk. Dit gebouw telt 14 verdiepingen en een parkeergarage. De technische ruimte is op een aantal verdiepingen gebruikt om antennes te plaatsen welke naar een Motorola digitale repeater gevoerd zijn. Inmiddels heeft het systeem een upgrade gehad naar de nieuwste digitale Motorola portofoons en zijn ook andere vestigingen, waaronder de Waalhaven en Anthony Fokkerweg voorzien van volledig dekkende netwerken.

Het Grafisch Lyceum Rotterdam, ook wel GLR, is een vakschool te Rotterdam op het gebied van media, entertainment en technologie. Het lyceum biedt opleidingen op mbo-niveau en heeft daarnaast een vmbo-afdeling voor vormgeven en media. De school telde in 2020 ongeveer 3.800 mbo-studenten.

 

PortaCom heeft voor deze school een dekkend netwerk geleverd en geïnstalleerd. Hierbij is ook gedacht aan een koppeling met de BMC (Brandmeldcentrale) en is via software zichtbaar welke portofoons zijn ingeschakeld. Dit laatste is vooral zeer waardevol bij een calamiteit en voorkomt onnodige oproepen naar uitgeschakelde portofoons.