Wie is, kortom, Chef Porto?

Gepubliceerd op 12 december 2022 om 10:00

Gebruikt jouw organisatie portofoons of mobilofoons? Bijvoorbeeld voor jullie beveiliging of logistieke processen? In veel bedrijven is niet (goed) afgesproken wie over dit portoverkeer gaat. Dat kan vervelende gevolgen hebben. Agentschap Telecom start daarom met de campagne: ‘Chef Porto’.

Chef Porto. 

Agentschap Telecom gaat tijdens deze campagne opzoek naar chef porto in verschillende organisaties.

Maar wie is nou chef porto ?  

Chef porto dat is iemand die de portofoon de aandacht geeft die hij verdient, iemand die dus verantwoordelijk is voor het portosysteem van zijn organisatie. Chef porto weet bijvoorbeeld welke frequenties er gebruikt worden in zijn systeem, met hoeveel vermogen het systeem zend, wie een portofoon heeft, hoe het onderhoudsplan georganiseerd is, overzicht behoudt voor de aanschaf en inregeling van apparatuur, en hij is het aanspreekpunt voor de installateur en Agentschap Telecom.  

 

Eindverantwoordelijke landmobiele communicatie.

Een goed werkend portosysteem is belangrijk voor een soepele en veilige bedrijfsvoering. Organisaties die vergunningen hebben voor landmobiele communicatie, zoals portoverkeer officieel heet, zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van de regels die in die vergunningen staan. Neem bijvoorbeeld het gebruik van de juiste frequentie. Toch hebben veel organisaties geen eindverantwoordelijke voor het portosysteem. Dat kan vervelende gevolgen hebben: verstoorde processen, hoge kosten of zelfs onveilige situaties.

 

Aanmelden Chef Porto

Wordt nu chef porto van uw organisatie door uzelf aan te melden op https://www.agentschaptelecom.nl/chefporto/ja-ik-ben-chef-porto

 

 

Bij vragen bel gerust 078-6816687

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.