Motorola Mototrbo R7(A) series opvolger van DP4000 series

Gepubliceerd op 14 oktober 2022 om 10:00

Maart 2022 Motorola Solutions brengt het nieuwste vlaggenschip van de MOTOTRBO DMR series uit, de R7 series met zijn en ik citeer ''Game-changing audio capabilities in a rugged, future-ready device''(BROCHURE MOTOTRBO R7 SERIES). Hiermee wordt bedoelt dat deze nieuwe portofoon kraakhelder geluid biedt als geen ander en daarnaast extreem robuust is, hierdoor is hij klaar voor de toekomst.

De Motorola MOTOTRBO R7 is verkrijgbaar in 3 varianten:

  • Motorola R7 with full keyboard and display
  • Motorola R7 without full keyboard without display
  • Motorola R7a without full keyboard, without display and limited functionalitie

Deze 3 varianten zijn hierna nog te verdelen tussen een UHF & VHF type, dit is niet zichtbaar vanaf de buitenkant.

De R7 is een alleskunner met geweldige audiospecificaties, de 3W speaker kan wel tot 102 phon geluidskracht produceren oftewel een schreeuw gesprek tot wel 10x versterken. Terwijl alle achtergrond geluiden gedempt worden door de ''adaptive dual microphone noise supression'' en de speaker harden kan als ooit tevoren wordt elke oproep kraakhelder overgebracht. 

Deze Robuuste portofoon is getest op militaire standaarden, IP68 water bestendig voor minimaal 2 meter en 2 uur lang, IP66 voor hogedruk stralen. De R7 kan gebruikt worden tussen de -30 en 60 graden en mag op geslagen worden tussen de -40 en 85 graden, de R7 heeft een verstevigd scherm zodat deze net als de behuizing meerde klappen direct op het beton aankan. Deze portofoon zal werken onder alle omstandigheden waar hij mee naartoe genomen wordt.

Motorola Solutions heeft flink geïnvesteerd in een hernieuwd en verbeterde NIST Cybersecurity framework, ingebouwde apparaat certificaten moeten eerst geauthentiseerd worden op het netwerk ter protectie van IP-aanvallen. De R7 heeft een ingebouwde processor bescherming tegen ongeautoriseerde firmware, WIFI & Bluetooth zijn beveiligd met de beste encrypties waardoor alle kritische data op de R7 beveiligd is tegen inbraak.

De R7(A) is te gebruiken in elk DMR-netwerk zo kan je hem implementeren in de volgende systemen:

  • Analoog conventioneel
  • Digitaal conventioneel
  • IP-site connect
  • Capacity-plus (single & multi)
  • Capacity max(advantage & full)

Het voordeel van een portofoon zo divers is dat deze mee groeit met de mogelijkheden die het huidige radio-netwerk biedt, want wanneer er uitgebreid moet worden voor bijvoorbeeld meer capaciteit, meer dekking of extra softwarematige modules te toevoeging kan de R7(A) omgeprogrammeerd worden en ingezet worden. 

Voor meer specificaties bekijk dan de R7A & R7 in onze webshop !

Hands-on review

Na het een en ander getest te hebben met deze portofoon weet ik dat hij meerdere klappen op beton aankan evenals meermaals ondergedompeld te worden in de meest ruige omgeving, naderhand vielen de beschadigingen op de behuizing haast niet op. Als je de R7 voor het eerst oppakt valt zijn strakke design als eerste op, waarnaar je aandacht verschuift naar het stevige materiaal van de behuizing. Indien je de FKP versies in je handen heb wordt je na het aanzetten van de portofoon begroet met een oplichtend helder scherm waar het Motorola Solutions logo verschijnt.

Wilt u de R7 Portofoon huren of de opties overleggen voor het implanteren van de R7A of R7 in uw nieuw of bestaand radionetwerk neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons direct op 078-6816687.   

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.