• +31 (0)78-68 166 87
  • +31(0)6-239 111 31
  • info@portacom.nl

Project: Onderhoud Kreekraksluizen Rilland

Opdrachtgever: Visser & Smit Hanab B.V.

In opdracht van Rijkswaterstaat voert onze opdrachtgever diverse onderhoudswerkzaamheden uit aan de sluizen. Dit werk gebeurt zowel buiten als binnen het sluizencomplex. PortaCom ontzorgt de organisatie en haar medewerkers middels communicatie.

Dit is gerealiseerd met DMR apparatuur van Motorola.

Project: Communicatie Calamiteitennetwerk Samenwerkende gemeenten

Opdrachtgevers: Gemeente Molenlanden, Hardinxveld Giessendam & Gorinchem

In opdracht van de drie gemeenten is de nieuwste Motorola Wave PTX apparatuur geleverd. De gemeenten delen door de configuratie bij grote calamiteiten elkaars apparatuur waardoor er tijdelijk (3x) meer capaciteit beschikbaar is tegen gelijkblijvende kosten. Deze apparatuur werkt bovendien in de gehele regio zonder investering in dure infrastructuur.

Project: Classic Wings & Wheels

Opdrachtgever: Stichting Classic Wings & Wheels

Voor de organisatie van dit tweejaarlijks evenement levert PortaCom al sinds 2011 de portofoons. Het betreft een groot evenement op de vliegbasis Gilze en Rijen. In dit tot in de puntjes verzorgd fantastisch evenement racen en vliegen ze met klassieke raceauto's en vliegtuigen.

Veiligheid in de bouw 

Verstoorde kanalen, zwakke signalen, onbetrouwbare apparatuur. Dit zijn zwakke punten in de bouw & infrasector waardoor onnodige veiligheidsrisico’s ontstaan, hierdoor heeft PortaCom samen met de feedback uit de bouw deze risico’s geminimaliseerd. Door middel van beveiligde kanalen van Motorola’s Mototrbo serie is het onmogelijk gemaakt voor inbraak op het spraakkanaal, daarnaast bestaat deze serie uit robuuste portofoons waardoor deze uitermate geschikt is voor het gebruik in de bouw. Communicatie tussen de kraanmachinist en zijn oren en ogen op de grond is uitermate belangrijk hiervoor heeft PortaCom een kraanset ontwikkeld welke de kraanmachinist ondersteund tussen deze kritieke communicatielijn.